Hamamelis Yağı Faydaları Nelerdir?

Bilim adamları, eski cilt bakım yöntemlerini kullanmanın yollarını arıyorlar. Anneannelerimizin güzellik sırları, bugün yeniden geri dönüyor… Eski dönemlerde kullanılmasına rağmen bugün adını pek de duymadığımız hamamelis yağı, cilt için oldukça faydalı bir yağdır. Cildi temizleyen, sakinleştiren, onaran ve güzelleştiren bu yağı; makyajın sabitlenmesine de yardımcı olur.

Hamamelis Nedir

Peki nedir bu hamamelis. Hamamelidaceae familyasından bir bitkidir, İngilizce “witch hazel” olarak bilinen bitki, Türkçeye de aynı şekilde çevrilerek “cadı fındığı” olarak geçmiştir. Daha çok Kuzey Amerika’da, Japonya’da ve Çin’de bulunan bitkinin yüze yakın çeşidi vardır. Fakat sadece “Hamamelis Virginiana” tıbbi amaçla kullanılan türdür.

Birçok cilt kreminde dahi bulunur. Tabiki bizim yazımız da bu tür ile ilgili. Hemoroid, toplardamar iltihaplanması, varis gibi bir sürü hastalığın tedavisinde kullanılan bitki kolon kanseri hücrelerine karşı spesifik bir sitotoksik etki gösterdiği bilinmektedir.

Evet kızlar bu mucize bitkinin en belirgin özelliği cilde iyi gelmesi, şimdi cilde faydalarına bakalım..

Hamamelis Yağının Faydaları

  • Cilt yaralarının daha hızlı iyileşmesini sağlar. Duş sırasında bacaklarınızı alırken jilet kesiği ile karşı karşıya kaldıysanız, bölgeyi kurulayıp kanamayı durduktan sonra bölgede oluşan yanma ve kaşınmaları önlemek için pamuğa bir miktar hamamelis yağı dökerek kesilen bölgeye sürebilirsiniz.
  • Makyajınızın kalıcı olmadığından mı şikayetçisiniz? Daha kalıcı bir makyaj için bir sprey şişesine ihtiyacınız olacak. Makyaj sabitleyici sprey olarak bu yağı kullanabilirsiniz.
  • Göz altı torbalarının giderilmesinde de yine hamamelis yağını kullanabilirsiniz. Anti-inflamatuar özellikteki bu yağı gece yatmadan önce piyano hareketleri ile göz çevrenize uygulayabilirsiniz.
  • Cilt üzerindeki yaraları hafifletici ve yatıştırıcı özelliktedir. Akşam çıkan sivilcenizin üzerine, bir miktar yağ döktüğünüz pamuk ile kompres yapabilirsiniz.
  • Halk arasında “cadı fındığı” olarak da bilinen bu yağ, yağ olmasına rağmen ciltteki yağlanma problemini azaltmaya yardımcı oluyor. Ciltteki parlamanın ve yağlanma sorununun kontrol altına alınması için de bu yağımızı kullanabilirsiniz.
  • Sivilce, akne, siyah nokta ve güneş lekelerinin görünümünün hafifletilmesine de yardımcı olur. Karma bir cilt tipine sahipseniz, hamamelis yağı ile cildinizi yatıştırabilirsiniz.

Hamamelis Yağı Nerede Satılır?

İnternette birçok sitede satışı yapılmaktadır ama aktarlardan da sorabilirsiniz. Yazımızda belirttiğimiz gibi birçok cilt kreminde de bulunmaktadır yani eczanelere de sorabilirsiniz. Cadı fındığı toniği olarak da birçok kozmetik marketlerde bulunmaktadır.

Cilt bakımı ile ilgili cilt bakım maskeleri yazılarımıza da bir göz atın kızlar, sağlıklı günler dileriz..

Buket Karahan

Kendimi evli, mutlu, çocuklu diye nitendirmeyi seviyorum. Biraz klasik oldu ama idare edin kızlar. 2 kızım var canlarım benim, iyi ki varlar. Bizim evde CEO olarak görev yapmaktayım. Araştırma, geliştirme, takıştırma, yakıştırma işlerini seviyorum. Bildiklerimi, öğrendiklerimi, yaptıklarımı, gördüklerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir